Reparatie check:

Informatie:
Status:
Prijs:
Ingenomen:
Commentaar:

Heeft u een reparatie bij ons in behandeling? Vul dan hieronder de inlogcode en reparatie id in (vermeldt op de reparatiebon), om de status te bekijken.

Inlogcode:
Reparatie id:

Reparatie kon niet worden gevonden.

Helpdesk


 

Loonstra Computer Services heeft meerdere mogelijkheden om u bij problemen of vragen te ondersteunen, afhankelijk van het probleem of de vraag. Wij hebben gekozen voor duidelijkheid en transparantie over onze kosten en werkzaamheden en hebben daarom onze tarieven hier ook vermeld.

U zult begrijpen dat er verschillende tarieven bestaan voor zakelijk en particulier gebruik. Het opleidingsniveau verschilt, en daarmee natuurlijk ook de salariëring. U wordt altijd geholpen door een uiterst bekwame specialist welke geen overbodige tijd hoeft te verspillen om (op uw kosten)alles nog uit te zoeken.

Als u gebruik wenst te maken van onze ondersteuning kunt u kiezen uit de volgende 3 opties:

  • Telefonische/online support. Daarbij loggen we eventueel in op uw computer, laptop of server. Daarvoor maken we gebruik van speciale software. U dient altijd eerst te bellen met het telefoonnummer 0316-282128, waarna u de aanwijzingen van onze medewerkers volgt om het inloggen mogelijk te maken. Het programma dient u vanaf het icoontje met het blauwe kruis te starten. Nadat we u hebben geholpen wordt dit direct weer van uw pc verwijderd. Veiligheid staat voorop, dus zodra de verbinding is verbroken kunnen we nooit in uw systeem komen zonder dat de hele procedure opnieuw wordt uitgevoerd! Dit werkt natuurlijk niet als uw internetverbinding het niet doet!

    Deze service is kosteloos bij ondersteuning op een bij ons gekocht product tot 14 dagen na aankoop. Op computers en laptops tot 30 dagen na aanschafdatum. Buiten deze regeling om geldt een starttarief van € 9,95 en vervolgens € 9,95 per kwartier voor computers en laptops. Voor servers bedraagt het starttarief € 14,95 en vervolgens € 17,95 per kwartier. U ontvangt hiervoor van ons achteraf een factuur welke strikt binnen 8 dagen dient te worden betaald. Indien u gebruik maakt van deze service gaat u akkoord met deze kosten en de verplichting tot betalen, ook als achteraf blijkt dat uw probleem niet op deze wijze kon worden opgelost.

  • brengt uw systeem of laptop bij ons langs, aan de balie ontvangt u een afgiftebewijs voorzien van een uniek nummer en wachtwoord. Hiermee kunt u vanaf elk systeem met werkend internet de status van uw reparatie of upgrade bekijken. De wachttijd varieert van 1 tot 5 werkdagen, afhankelijk van de drukte in de werkplaats. De kosten hiervoor bedragen € 24,95 voor het 1e half uur en vervolgens € 19,95 per elk volgend half uur.

    In de winkel hebben we ook een reparatiebalie voor kleine werkzaamheden, zoals het inbouwen van hardware of het installeren van software. Deze mogelijkheid kunnen we echter alleen bieden als de drukte in de winkel dit toelaat. Het starttarief hiervoor bedraagt € 5,00 en vervolgens € 9,95 per kwartier (dus minimaal € 14,95). Het grote voordeel is dat u erg snel geholpen wordt en u gaat weer met uw systeem de deur uit.

  • Onze gekwalificeerde service monteurs komen bij u thuis of op de zaak om uw problemen op te lossen, dit is soms de beste oplossing als u problemen heeft met bijvoorbeeld uw draadloze netwerkverbinding, uw printer of server. Mogelijk heeft u geen vervoer of bent u anderszins verhinderd en wilt u dat we langs komen.

 

Geen zorgen:

Speciaal voor iedereen die verzekerd wil zijn van onze snelle service bieden we u de mogelijkheid om altijd met voorrang te worden geholpen, of het nu online is, of bij ons in de winkel. Daarvoor vragen we u een bedrag per jaar van slechts €69,99 per computer of laptop. Elk extra systeem kost €49,99 per jaar. Voor dat bedrag bent u verzekerd van onze snelle hulp ongeacht het benodigde aantal uren om uw probleem op te lossen. U betaalt daarnaast alleen nog voor eventueel benodigde onderdelen. Voor Tablets en smartphones bedragen deze kosten € 49,99 per jaar voor het 1e apparaat, en € 34,99 voor elk volgend apparaat. U kunt met een gerust hart gaan slapen, wij zorgen dat alles in orde komt.

PARTICULIEREN: Voor thuisbezoek in Duiven geldt een starttarief van € 39,95 voor maximaal 30 minuten. Elk volgend kwartier kost € 14,95. Voor Zevenaar en Westervoort, Loo, Groessen, Lathum, en Giesbeek geldt een starttarief van € 47,95 voor maximaal 30 minuten. Dit dient u terplekke contant te voldoen, tenzij nadrukkelijk anders vooraf overeengekomen is. Onze buitendienst heeft als extra service ook de beschikking over een mobiele pinautomaat waarmee u tevens met bank/giro of credit card kunt betalen. Daarvoor geld altijd een toeslag van 3%, dit bedrag moeten wij ook afdragen voor gebruik van deze mobiele pin-automaat.

BEDRIJVEN: Voor automatiseringsvraagstukken en problemen bij bedrijven hebben we speciaal opgeleid personeel welke u met raad en daad terzijde kunnen staan. Het kennisniveau en de daadkracht van deze specialisten ligt op een hoger niveau dan voor thuisgebruik benodigd is. Daarom zijn hiervoor hogere tarieven van toepassing. Het starttarief bedraagt € 49,95 voor maximaal 30 minuten . Elk volgend kwartier kost € 19,95

Voor Zevenaar en Westervoort, Loo, Groessen, Lathum, en Giesbeek geldt een starttarief van € 54,95 voor maximaal 30 minuten. Bestaande klanten krijgen een factuur achteraf toegezonden. Nieuwe klanten dienen dit de 1e keer terplekke contant te betalen, tenzij nadrukkelijk anders vooraf overeengekomen is. U ontvangt natuurlijk wel een factuur achteraf. Onze buitendienst heeft als extra service ook de beschikking over een mobiele pinautomaat waarmee u tevens met bank/giro of credit card kunt betalen. Daarvoor geld altijd een toeslag van 3%, dit bedrag moeten wij ook afdragen voor gebruik van deze mobiele pin-automaat.

Alle vermeldde bedragen zijn inclusief 21% btw.